Temmuz Organik Çiftliği

Fizikçi ve Çiftçi Merve Şen ile eczacı eşi Muammer Şen’in kurucusu olduğu “Temmuz Organik Çiftliği” Konya’da Takkeli Dağı’nın eteğinde kurulmuş ,Şen çifti adeta bir vahayı verimli topraklara dönüştürerek çifliklerinde organik sertifikalı tıbbi aromatik bitkiler ile meyve ve sebzeler yetiştiriyor. 

Temel prensipleri organik sertifikalı bitkiler yetiştirmek; kimyasal gübre veya tarım ilacı kullanmadan bitkileri yeşil gübre ile ve  hayvan gübrelerini zenginleştirerek besliyorlar.

Üretim prensiplerinden biri olan biolojik mücadeleye oldukça önem veren çift uğur böceklerini ve diğer canlıları korudukları gibi bitkilerin etrafa yaydığı faydayı en iyi şekilde kullanarak sürdürülebilir tarıma katkı sağlıyorlar.

1982 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık fakültesini bitiren ve 2018 yılında Anadolu Üniversitesi fitoterapi  yüksek lisans eğitimini tamamlayan Muammer Bey 5.kuşak şifacı bir aileden geliyor ,fitoterapi öğrenmeye 7-8 yaşlarında kekik yağı çıkararak başlamış. 1982 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık fakültesini bitiren ve 2018 yılında Anadolu Üniversitesi fitoterapi  yüksek lisans eğitimini tamamlayan Muammer Bey aynı zamanda uzun yıllar Toroslarda yörükler ve göçerleri inceleyerek onlardan aldığı kadim bilgileri de kendi bilgileri ile harmanlamış ve sürekli bir öğrenme ve gelişme sürecinde işine adeta bir aşkla devam etmiş. 2013 yılında eşi Merve Şen ile temmuz organik çiftliğinin temelini attıklarında 20.000 m2 arazilerinde sadece 5 bitkiyle başlamışlar .Adım adım geliştirdikleri çalışmaları ile 5 bitki sayısını hergün daha da gelişerek arttırmışlar.Üretim alanlarını  20.000 m2 100.000 m2 ye genişletmiş, çeşitliliklerini ise 5 çeşit bitkiden, 75 çeşit tıbbi bitki üretimine yükseltmişler.

 Temmuz Organik Çiftliği ; organik sertifika güvencesi ile üretimden paketlenmeye sürecine kadar denetlenen  bu sertifikalı 75 çeşit şifalı tıbbi bitkilerin analizlerini yaparak ilaç kalitesinde farmakope standartlarında çay ,uçucu yağ , hidrasol ,tentür ve maseratlar hazırlamaktadırlar.

Bu bitkileri ikincil ve üçüncül ürünlere dönüştürülmesi ise Muammer Bey’in sahip olduğu eczacı bilgileri ışığında mümkün olmuş , Muammer Bey bu şifa kaynağı tıbbi bitkilerin doğru kullanımının ne kadar önemli olduğunu mutlaka konusunda uzman kişiler, doktor reçetesi eczacı uzmanlığı ,eşliğinde kullanılması gerektiğinin aksi takdirde faydadan çok zarar yaratabileceğinin altını çizerken ,Merve Hanım’ın  ise organik gıda konusunda “çocuğuma yediremeyeceğim hiçbirşeyi yetiştirmiyorum “sözüyle üretmenin yanında üretici vicdanının önemini ortaya koyuyorlar. 

Kaynakları toprak ,tohum ,su ve güneş olan Temmuz Organik’in en büyük kaynağını ise tüm bu kaynakları öz değerleri ile harmanlayan EMEKLERİ ve ALINTERİ